MENU

Ομιλία Χρίστου Τσίγκη στα εγκαίνια του Εκλογικού Επιτελείου

Φίλες και φίλοι,

Σας ευχαριστώ από καρδιάς.

Σας ευχαριστώ γιατί κάθε μέρα, βλέπω να δυναμώνει αυτή η συνεργασία για τον Στρόβολο. Κάθε μέρα, πολίτες από όλους τους πολιτικούς χώρους, ανένταχτοι και ανεξάρτητοι, αγκαλιάζουν το δικό μας πρόγραμμα , ένα πρόγραμμα καλά μελετημένο , σύγχρονο και αξιόπιστο.

Ένα πρόγραμμα, που θα φέρει τον Στρόβολο μας εκεί που πραγματικά του αξίζει ως ένας από τους μεγαλύτερους Δήμους του τόπου μας. Για να φτιάξουμε το σπίτι μας και να φτάσουμε σε κάθε γειτονιά του Στροβόλου.

Να φτιάξουμε την καθαριότητα, τους δρόμους μας, τα πεζοδρομία μας, τα πάρκα μας, τις υποδομές μας και ανθρώπινα να εξυπηρετούμε τους δημότες και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας.

Να δημιουργήσουμε νέους σύγχρονους θεσμούς που να ανταποκρίνονται στις υψηλές προσδοκίες των πολιτών, και όχι να έχουμε ένα Δήμο που λειτουργεί αποτρεπτικά για τον κόσμο και περίπου ως εισπρακτικός μηχανισμός τελών και φόρων.

Να αξιοποιήσουμε τα Ευρωπαϊκά προγράμματα για να αντλήσουμε πόρους που θα μας βοηθήσουν να κάνουμε έργα για όλους, και όχι να αποκρύβουμε τις αδυναμίες και τα λάθη προηγουμένων ετών.

Να κάνουμε ένα Δήμο σύγχρονο, ανθρώπινο, πράσινο και καινοτόμο. Ένα Δήμο που θα πρωτοπορεί και θα κάνει περήφανους τους δημότες του. Ένα Δήμο της αλληλεγγύης και των έργων που θα έχει τους ανθρώπους του σε πρώτο πλάνο.

Σας υπόσχομαι ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να σας δικαιώσω. Να σας δικαιώσω όχι μόνο στις 9 του Ιούνη , αλλά και μετά τις εκλογές. Θέλω να σας κάνω περήφανους για τον αγώνα που δίνουμε μαζί!

Φίλες και φίλοι,

Διεκδικούμε τη Δημαρχία του Στροβόλου για να επαναφέρουμε ξανά τα βασικά με πρόγραμμα, με
όραμα και με πράξεις , να δούμε νέες προσεγγίσεις και συνάμα να δημιουργήσουμε ισχυρές υποδομές που να αντέχουν στο χρόνο. Να δώσουμε πρακτικές λύσεις στα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους δημότες μας.

Να συνδιαμορφώσουμε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης ανθρώπινο, αειφόρο, περιβαλλοντικά και
ενεργειακά αναβαθμισμένο, προσβάσιμο, ασφαλές, πολιτιστικά αναπτυγμένο και τεχνολογικά εξελίξιμο.

Να προχωρήσουμε τα μεγάλα έργα που καθυστερούν και να αναβαθμίσουμε τις εμπορικές μας αρτηρίες. Να δημιουργήσουμε νέους τομείς, συμμετοχής, διαφάνειας και ελέγχου, αλλά και ασφάλειας των δημοτών. Να υλοποιήσουμε την πρόταση μας για τ η δημιουργία του γραφείου Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων που θα προστατεύει τους δημότες μας από τα ακραία φαινόμενα.

Και κάτι νέο που θα εφαρμόσουμε από την ερχόμενη Τετάρτη και υπόσχομαι να τηρήσω και μετά την εκλογή μας. Κάθε Τετάρτη λοιπόν, α πό τις 12 μέχρι τις 5 το απόγευμα θα κάνω στην πράξη την «Ημέρα του Δημότη» , όπου χωρίς ραντεβού , οποιοσδήποτε επιθυμεί να εκφράσει το πρόβλημα ή το παράπονο του, θα έχει ανοικτές τις πόρτες.

Παράλληλα, μ έσω της πρώτης μας δράσης την ερχόμενη Παρασκευή με την καθορισμένη επίσκεψη
μας στην Λαϊκή Αγορά , ξεκινούμε τις εξορμήσεις με πράξη «Περιπατώντας σ τον Στρόβολο». Αυτό θα συνεχίσουμε και μετά τις 9 Ιουνίου, να πηγαίνουμε εμείς στους πολίτες και στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

Έχουμε την εμπειρογνωμοσύνη και την επιστημονική πρόταση για να μετατρέψουμε το Στρόβολο μας σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Να ξεκινήσουμε πρώτοι, μια ενεργειακή κοινότητα πρότυπο για όλη την Κύπρο. Να δημιουργήσουμε ένα συνεταιρισμό που θα δώσει τη δυνατότητα σε χιλιάδες κατοίκους που ζουν σήμερα σε πολυκατοικίες, συνοικισμούς, διατηρητέα, αλλά και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μας, να εξοικονομούν περίπου 2 .000 κάθε χρόνο από τους λογαριασμούς ρεύματος.

Να βοηθήσουμε τα νοικοκυριά μας και τις επιχειρήσεις μας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της ακρίβιας. Να τους στηρίξουμε και όχι να είμαστε παρατηρητές της ακρίβιας.

Φίλες και φίλοι,

Με γνωρίζετε εδώ και πολλά χρόνια. Όπως μπορώ είμαι πάντα πρόθυμος και ανθρώπινος, κοντά στον απλό άνθρωπο και βοηθώ. Ξέρετε πόσο αγαπώ τον Στρόβολο που είναι το σπίτι μου και το σπίτι των παιδιών μας.

Έχουμε τις γνώσεις, το πρόγραμμα και το Όραμα για να κάνουμε το Στρόβολο ένα καλύτερο σπίτι για όλους μας. Με τη δική σας βοήθεια και υποστήριξη, με τη δική σας έμπρακτη και ενεργή συμμετοχή, μπορούμε στις 9 του Ιούνη να πανηγυρίσουμε μια μεγάλη νίκη.

Μια νίκη του Στροβόλου, μια νίκη των πολιτών , μια νίκη που θα μας οδηγήσει σε καλύτερες μέρες. Στις 9 του Ιούνη ξεκινάμε.

Για να πάρουμε τον Στρόβολο μπροστά !
Σας ευχαριστώ θερμά.